top of page
  • Foto van schrijverThe Cosy Corner

Een scrapbook maken


De beste manier om herinneringen vast te leggen is nog altijd op foto of video. Het enige 'probleem' met dit digitaal tijdperk is dat fotoboeken verdwijnen en zo goed al alles digitaal wordt opgeslagen.

Met een scrapbook kan je daar verandering in brengen. Het idee achter zo'n scrapbook is foto's op een creatieve manier te schikken, te voorzien van tekeningen, kalligrafie te gebruiken, leuke stickers te kleven, enzovoort. Je doet er eigenlijk mee wat je maar wil.

Foto's printen

Als verjaardagscadeau kreeg ik van mijn ouders een HP Sprocket-printer. Je sluit je gsm met

bluetooth aan op de bijhorende app en kan zo eenvoudig foto's printen vanuit je filmrol.

Daarnaast kan je ook altijd printen in Kruidvat of Hema, maar die foto's vallen wat groter uit en zijn soms moeilijker te schikken op een pagina.

Ideeën opdoen

Je kan het al raden, maar ja: Pinterest. Ik vind het persoonlijk heel handig om te zien hoe andere mensen het aanpakken. Al moet ik ook toegeven dat de meesten het beter doen dan mij, dat mooie handschrift van velen heb ik jammergenoeg niet.

Een creatief brein doet gelukkig ook al wonderen.

Start

Je print - je plakt. Zo eenvoudig is het eigenlijk. Hoe je het indeelt, wat je waar kleeft, stickers of geen stickers, tekst of geen tekst. Het simpele aan scrapbooken is dat je het volledig zelf in de hand hebt.

Zo'n scrapbook, of leeg fotoboek haalde ik uit Hema. Ik pimpte de voorkant wat op met washi tape en knipsels uit Elle magazine. Daar kan je trouwens ook veel prints uithalen om je pagina's een extra touch te geven.

Misschien kunnen mijn foto's jouw ook inspireren of je kan eens een kijkje nemen op mijn Pinterest-bord.

*

Cosy Kisses - Sara

FOLLOW ME

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon

POPULAR POSTS