top of page
  • Foto van schrijverThe Cosy Corner

Bar Antiques - Damme

Bar Antiques - de naam geeft eigenlijk al veel weg van hoe de zaak eruit ​​ziet. Een bar en ​​restaurant met antieke stukken als decoratie, geen zorgen, het is zeker geen kitsch en het oogt ook zeker niet rommelig. De zaak is smaakvol ingericht en er heerst een huiselijke sfeer. Niet alleen het interieur van Bar Antiques is smaakvol, het eten moet er zeker niet onderdoen.

Let's talk food

Bij Bar Antiques krijg je niet zomaar een 3-gangenmenu voorgeschoteld. De menukaart staat vol kleinere gerechtjes (lees: voorgerechtporties) om te delen of om zelf van te genieten. Dat is dan ook weer het leuke aan dit restaurant: je kiest het gewoon zelf! Reserveer je voor 2 en wil je alles delen? Top! Ben je met 4 en wil je elk iets anders eten? Ook dat is geen probleem. Als je er nog nooit bent geweest legt het personeel het je met alle plezier uit, de bediening is er trouwens fantastisch. Niets op aan te merken.

Bar Antiques biedt je verschillende vleesgerechten, visgerechten en vegetarische gerechten aan met bijhorende side dishes voor wie dat wenst. De desserts op de kaart zijn dan weer normale porties, geen kleinere porties dus zoals bij de andere gerechten - gelukkig maar!

Bij onze aperitief bestelden we een 'small bites plate to share' om de eerste honger te stillen. Denk maar aan hummus, rilette, kaasjes, olijven, ham, etc. Ook kozen we nog voor de tempura Nobashi en de kaasballetjes.

Om zeker goedgevuld van tafel te gaan, raadt Bar Antiques je aan om 2à3 gerechtjes te kiezen. Wij bestelden er elk 2 aangezien we gestart zijn met enkele tapas . Er moet natuurlijk ook plaats overblijven voor een dessertje ;).

Alle gerechten die we bestelden waren 1 voor 1 superlekker. Mijn aanraders: Tortellini verde Bolognaise, kreeftensoep (!), Frik'Antiques' spéciale, gekonfijte eend met aardappelnootjes, huisbereide kabeljauwrepen & wasabi, girasoli truffel & kroepoek

Picture this

Interieur - P.S.: er loopt ook een hondje rond!

Small bites plate to share:

Tempura Nobashi - sweet spicy

Frik'Antiques' spéciale

Kreeftensoep

Girasoli truffel & kroepoek

Tortellini verde Bolognaise

Bereikbaarheid

Adres: Damse Vaart Noord 4, 8340 Oostkerke (Damme)

Met de auto: er is parkeerplaats voorzien bij het restaurant

Met de fiets: ideaal om na je fietstocht langs de Damse Vaart hier een tussenstop te maken

Bar Antiques is gesloten op zondag, maandag en dinsdag. Ook reserveren is aangeraden.

Cosy Kisses - Sara x


Comentarios


FOLLOW ME

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon

POPULAR POSTS