top of page
 • Foto van schrijverThe Cosy Corner

De lekkerste leverings- & afhaalmogelijkheden regio Brugge


#buylocal is al de volledige quarantaineperiode mijn motto. Ik moet je natuurlijk niet vertellen in welke moeilijke tijden we ons bevinden, want daar is iedereen zich absoluut bewust van. Waarom dan de lokale handelaars geen hartje onder de riem steken? Hieronder vind je een lijstje van de restaurants/zaken die ik aanraad.

 • TOUGOU FIJNPROEVERIJ (afhaal)

De naam doet waarschijnlijk een belletje rinkelen, want dit pareltje verscheen al eerder op de blog. Naast een lunchrestaurant is Tougou ook voorzien van een vitrine waar telkens heerlijke traiteurgerechtjes in belanden. Die vitrine staat nu 6 dagen per week tot je beschikking!

Van maandag tot zaterdag vind je er een tiental heerlijke gerechtjes. Die zijn telkens ook heel betaalbaar (prijs rond €10) én echt lekker!

Wie niet on the spot kan beslissen kan elke dag het assortiment raadplegen op de website.

 • RESTAURANT LA TACHE (levering)

Ook mijn favoriete restaurant draagt een steentje bij in de coronacrisis. La Tâche biedt een hele reeks gerechten aan die (dankzij een samenwerking met Mini) tot aan je huis geleverd worden!

Let wel op: hier bestel je geen kant-en-klaargerechten, sommige gerechten vragen nog een beetje werk. Zoals een sausje die nog enkele ingrediënten mist (natuurlijk krijg je die erbij) of frietjes die je zelf nog moet frituren. Allemaal geen bergen werk uiteraard, het is zeker de extra moeite waard.

La Tâche is gesloten op woensdag & zondag, verder kan je elke dag de website bekijken voor het aanbod én het is ook mogelijk een lekker flesje wijn erbij te bestellen.

 • ONTBIJT-, LUNCH- & THEEHUIS PASSEVIET (afhaal & levering)

The place to be als je graag eens een ontbijtmandje besteld. Je wordt verwend à la Passeviet met een mandje vol lekkers. Wat dat precies inhoudt? Je kiest tussen verschillende ontbijtformules: zoet, hartig, hartig & zoet, Passeviet of Passeviet Royale. Op de website bij 'ontbijt' vind je telkens de inhoud van die formules.

Voor meer informatie stuur je best een mailtje naar info@passeviet.be of bel je naar 0470 53 43 15.

Ook op Facebook kan je voorbeelden zien van reeds bestelde ontbijtmandjes. Op voorhand reserveren is hier wel belangrijk, zo kan iedereen op tijd genieten van een heerlijk ontbijtje.

Wie zijn mandje graag geleverd ziet, betaalt hiervoor €4 extra.

 • FOODBAR MARGIL (afhaal)

Bij Foodbar Margil is het mogelijk om (vanaf 16/04) een ontbijt- of lunchbox af te halen! Denk maar aan smoothies, yoghurt, fruit, boterkoekjes én zelfs American pancakes! Een aanbod dat je niet kan laten liggen...Je betaalt er €20 per persoon voor of €10 voor een kids-versie.

Meer informatie vind je op Facebook!

 • BABETTE (afhaal)

Voor de lekkerste broodjes en slaatjes kan je in deze coronatijden nog steeds terecht bij Babette! Nu zelfs van maandag tot zaterdag (7:30-14:30). Het is ook mogelijk om elke dag voor 10 uur een bestelling te plaatsen, zo hoef je niet lang ter plaatse te zijn. Klik hier voor de link naar het formulier.

Babette laat maar 1 persoon per keer binnen in de winkel, safety first dus!

 • BOCCA (afhaal & levering)

Wie graag pasta eet, maar geen zin heeft om zelf saus te maken - Bocca voorziet je van je favoriete sauzen! Via de gloednieuwe webshop is het mogelijk om zowel sauzen, pasta, toppings én desserts te bestellen. De volledige Bocca-ervaring dus, maar dan lekker in huis.

Sauzen zijn verkrijgbaar per liter of halve liter. Naar gelang jij het wenst komt Bocca je bestelling leveren of je kunt ze ook zelf afhalen op het aangeduide tijdstip.

 • LA DOLCE MAREMMA (afhaal)

Het lekkerste Italiaanse assortiment vind je in Sint-Michiels. La Dolce Maremma biedt vers bereide pastagerechten aan (ravioli, tortelloni, cannelloni, lasagne...) en nog veel meer lekkers.

Via dit formulier kan je voor 10 uur bestellen en afhalen vanaf 16 uur. De winkel is ook gewoon open, maar laat 1 persoon per keer toe (tenzij van hetzelfde gezin).

 • FRIETSALON (Sint-Pieters) (afhaal)

Belgen en hun frietjes, een fantastische harmonie. Omdat iedereen nu lange wachtrijen probeert te vermijden, is het ideaal als je voordien je bestelling al kunt doorgeven. Dat is een methode die ook Frietsalon toepast.

Via hun website vind je het volledige assortiment weer dat je normaal gezien ook in de frituur zelf terugvindt. Extra positief aan dit alles? Je hebt meer tijd om te twijfelen! Let wel op: de momenten van afhaal hangen onder andere af van de grote van je bestelling. Bestel dus tijdig je portie frietjes zodat je ze snel kunt opeten.

Het blijft ook nog steeds mogelijk om ter plaatse te bestellen.

 • DA VINCI (afhaal)

Als echte Bruggeling kan je het niet maken om een Da Vinci-loze zomer door te maken. HET beste ijs van de stad (en ver daarbuiten). Na enkele experimenten van de ijszaak zelf is besloten dat er enkel nog ijs afgehaald kan worden. Je hebt keuze uit maar liefst 26 (!) smaken, telkens te verkrijgen per liter of halve liter.

Alles is makkelijk te bestellen via het bestelformulier dat je op Facebook vindt of via deze link (houd telkens de Facebookpagina in de gaten voor nieuwe formulieren of smaken).

 • EXTRA'S

Uiteraard blijft Deliveroo een topkeuze in deze periode. Mijn aanraders hiervoor zijn: Bavet, Thai Zen & Kanikama Sushi.

Via Facebook is er ook een pagina die nog veel meer mogelijkheden tot je beschikking stelt. Via deze link kan je jezelf lid maken en kijken of er iets tussen zit die jij graag zou bestellen.

Stay safe, healthy & buy local!

Cosy kisses - Sara x

FOLLOW ME

 • Black Facebook Icon
 • Black Instagram Icon
 • Black Pinterest Icon

POPULAR POSTS