top of page
  • Foto van schrijverThe Cosy Corner

Barchel - Antwerpen


Een dagje gaan shoppen in Antwerpen is altijd plezant, maar het probleem dat ik vaak zelf ondervind is dat ik niet weet waar de toffe adresjes zijn om te lunchen. Op de Meir zelf zijn hier en daar wel broodjeszaken of een Hema, al is dat niet hetzelfde, het is niet cosy, gezellig of anders dan wat je gewoon bent.

Gelukkig bestaat Pinterest, mijn trouwe vriend. Daarop is het heel makkelijk om coole, gezellige spots te ontdekken, waaronder dus ook Barchel.

'Barchel is food meets interior', de slagzin die Barchel gebruikt klopt volledig. Het is er niet alleen heel lekker, het interieur is er ook prachtig! Grote ramen die uitkijken op de straatkant of een gigantisch glazen raam die uitkomt in een tuintje. Veel plantjes, boeken, een mooie bar, kortom het plaatje is compleet.

Let's talk food

Bij Barchel kan je terecht voor ontbijt of lunch en alles wat daartussen ligt.

Op de menukaart heb je voldoende keuze, al is het niet voor kieskeurige eters. Je vindt er kikkererwten, zwarte bonenpasta, hummus, haloumi,... maar evengoed ook fetakaas, gegrilde kip en sweet potato.

Ik koos flatbread met smashed avocado. Na opgezocht te hebben wat flatbread juist is, kan ik je zeggen dat het lijkt op een pitabroodje, maar dan beter. Er liggen ook nog kikkererwten,feta, dukkah (een noten/kruidenmengeling) en een gepocheerd eitje op. Allemaal héél erg lekker, de combinatie was perfect.

Mijn vriendin koos voor de flatbread pulled pork. Deze heeft wat minder uitleg nodig, what you see is what you get.

De porties zijn groot genoeg, dus daar moet je niet mee inzitten. Wie nog honger heeft kan altijd nog een stukje taart nemen die uitgestald staat aan de bar.

Bereikbaarheid

Adres: Jos Smolderenstraat 15, 2000 Antwerpen

Barchel is makkelijk met de tram te bereiken, hiervoor neem je tram 4. Dat kan aan de Meir, maar wij namen hem aan de Kammenstraat, dan zit je maar 18 min. op de tram i.p.v. 28 min.

Voor meer info bezoek je best de website en voor extra foto's kan je terecht op hun Instagrampagina.

Enjoy your visit!

Cosy Kisses xo

FOLLOW ME

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon

POPULAR POSTS