top of page
  • Foto van schrijverSara Bouvry

Gezellig kroketjes eten in Gent - Chapeluur

Op de Groentemarkt in Gent (op wandelafstand van de alom bekende Korenmarkt) vestigt zich sinds kort een knapperige nieuwe zaak. Chapeluur - een naam die o zo Gents klinkt als je de 'r' mooi laat rollen - biedt een verscheidenheid aan ambachtelijke kroketjes aan waarvan het water je in de mond komt.


The crunch club

"Hoeveel honger heb je?" - is meteen de eerste vraag op de menukaart van de Gentse zaak. Met maar liefst 5 verschillende opties die gaan van 'snacking time' tot 'challenge accepted' maak je het voor jezelf stukken gemakkelijker om te beslissen hoeveel kroketten je naar binnen kunt werken. Side note: wie zijn honger heeft onderschat (als dat ooit kan gebeuren) kan natuurlijk nog een kroketje uit 't vuistje meenemen op weg naar buiten.


Eens je beslist hebt voor welke formule je gaat, blijft Chapeluur het je eenvoudig maken. Een driedelig stappenplan loodst je doorheen de menukaart alsof het niets is. In een mum van tijd bestel je de kroketjes waarvan de namen je doen watertanden, een bijgerecht én een sausje.


Die aanpak is zeker ideaal voor wie zijn kroketjes meeneemt naar buiten. Je kunt geen stappen overslaan in je hongerig proces.BRING ON THAT FOODCOMA

Op de menukaart staan maar liefst 18 (!) verschillende soorten kroketten gevuld met kaas, vlees, vis, gluten- en lactosevrije opties, veggie opties,... Je merkt dat de kaart is opgesteld om ervoor te zorgen dat iedereen kan meegenieten van die heerlijke gefrituurde snacks.


Ook bij de bijgerechten en sauzen is er een keuze zat. @ de eeuwige twijfelaars, je bekijkt best de menukaart voor je de zaak binnenstapt ;).


In de zomer loopt er ook nog handige actie: de hot croquette summer lunchdeal. Die bevat 3 kroketjes, een side dish salad en een soft drink naar keuze. Daar betaal je €14,50 voor. 3 kroketjes vond ik ideaal als lunch, de side salad paste er perfect bij en was heel verzorgd opgediend. Het is een echte aanrader om eens met Chapeluur kennis te maken en meteen 3 kroketjes van het aanbod uit te testen. Ik koos voor 'you wanna pizza me', 'Instaham worthy & 'Gold digger (truffles)'. Vooral die met truffel was mijn favoriet en dus ook mijn ultieme aanrader :).
"Kom’t af, kom’t af! ‘t Is de moeite."

Chapeluur is gevestigd in een prachtig pand. De gevel op zich straalt al gezelligheid uit, maar de binnenkant moet zeker niet onderdoen. Naast de takeawaymogelijkheid, kan je in de krokettenwalhalla ook gewoon binnen eten. Het interieur laat uitschijnen dat het gebouw vroeger een gewoon een rijhuis was. De restanten van een open haard zijn nog duidelijk zichtbaar. Iets verder in het pand staan enkele tafeltjes dichtbij de halfopen keuken. Je bevindt je daarbij ook nog eens onder een glasdak waardoor het lijkt alsof je in een stadstuintje bent terechtgekomen. Ultra gezellig dus!


Met andere woorden eet je er dus gi-gan-tisch gezellig je budgetvriendelijke kroketjes op - want dat is het ook. Wie binnen zijn kroketjes wil opeten betaalt zo'n €0,25 meer per kroketje dan wie het als takeaway meeneemt. Voor dat gezellige interieur geef je gerust een centje meer. De prijzen per kroket variëren tussen de €3,25 en €5,25.


Meer info over Chapeluur? Klik op de buttons!
© The Cosy Corner - Sara


Comments


FOLLOW ME

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon

POPULAR POSTS